Bezorgers werven op topsnelheid

Hoe werf je bezorgers in een krappe arbeidsmarkt? De concurrentie op deze doelgroep is al ontzettend groot door de concurrentie van bedrijven als Coolblue, Picnic en Gorillas.

Ben je daarnaast op zoek naar parttime chauffeurs (op zoek naar een bijbaantje) komt door ook nog eens de moordende concurrentie van o.a. de horecabranche bij. Je hebt deze mensen dus niet zomaar gevonden. 

En als je ze wel gevonden hebt, heb je een ijzersterk merk, overtuigingskracht én goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden nodig om ze over te halen. Iets wat daar aan bijdraagt is recruitmentmarketing. Maar wat is recruitmentmarketing precies? 

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing (of recruitment) vakgebied, die erop gericht is op kandidaten te vinden. Door het inzetten van o.a. social media, zoekmachines, vacaturesites, employer branding, e-mailmarketing en zelfs podcasts en influencers bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven…

Met deze tools bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven.

Recruitment marketing voor de bezorgsector

Hoe zit recruitmentmarketing er dan uit voor bedrijven die bezorgers zoeken? Eigenlijk is het principe overal hetzelfde. Samen kijken we naar wie je precies wilt bereiken. Wat voor profiel is dit? Wat voor contract bied je aan? Met welke workdrivers kunnen we hen overtuigen? Hoe sterk is je eigen employer brand? Waar bevindt deze doelgroep zich? Een parttime pakketjesbezorger die een bijbaantje zoekt, zit nu eenmaal op andere kanalen dan een ervaren bezorger die fulltime aan de slag en zelfstandig met een bezorgbus op pad gaat.

Cijfers over de bezorgsector

1100

Sollicitaties

€35

Kosten per sollicitant

140

Hires

€278

Kosten per hire

Recruitment marketing

Bij Cowboys werken we al jarenlang met verschillende bezorgdiensten om hen te ondersteunen met recruitmentmarketing. Zelfs in een overspannen arbeidsmarkt zoals we deze nu kennen, lukt het ons om deze klanten in hun wervingsbehoefte te voorzien. Door een combinatie van sterke employer branding campagnes (zorgen dat er een positieve associatie is met jouw werkgeversmerk en je top of mind bent bij je doelgroep), gerichte online advertentiecampagnes op kanalen als TikTok, Instagram, Snapchat en Facebook en datagedreven optimalisaties.

Waarom Cowboys?

Onze klanten

Maak een afspraak

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.