Download de nieuwe gratis whitepaper: AI en recruitment in 2024

E-mailmarketing inzetten voor recruitment

Binnen recruitment marketing is het belangrijk om de aandacht van een potentiële kandidaat vast te houden. Andere bedrijven zijn namelijk ook op zoek naar goede kandidaten en ook zij doen er alles aan om in de picture te blijven. E-mailmarketing is binnen het recruitmentproces onmisbaar geworden. Binnen de zakelijke wereld wordt de inbox namelijk minimaal één keer per dag gecheckt. Ideaal om jouw prospects subtiel op de hoogte te brengen van recente vacatures of om ze te informeren over de ontwikkelingen van het bedrijf.

Waarom e-mailmarketing inzetten voor recruitment?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing vakgebied dat erop gericht is om kandidaten te vinden en te binden. E-mailmarketing wordt als onderdeel van recruitment marketing ingezet om de aandacht van individuen vast te houden. Deze geïnteresseerden hebben zich vrijwillig ingeschreven om updates te ontvangen van het bedrijf. E-mailmarketing is absoluut niet het massaal versturen van spam aan mensen die hier niet om gevraagd hebben.

Wat veel bedrijven zich niet realiseren is dat zij vaak beschikken over een hele waardevolle database. De drempel om gegevens vrijwillig achter te laten in ruil voor informatie van een bedrijf is over het algemeen erg hoog.

Hoe zet je e-mailmarketing in voor recruitment?

Dagelijks worden we overspoeld door tientallen e-mails. Wanneer je e-mailmarketing inzet voor het recruitmentproces is het belangrijk dat je dit op een strategische manier doet. Het zomaar versturen van inhoudsloze content kan resulteren in uitschrijvingen of, erger, je belandt in de spambox.

E-mailmarketing uitbesteden

E-mailmarketing is een delicate praktijk. De mensen die zich hebben ingeschreven zijn namelijk erg waardevol. Je wilt er dan ook alles aan doen om je database te behouden en aan te vullen met (waardevolle) leads. Wil je er zeker van zijn dat e-mailmarketing het recruitmentproces verbeterd? Besteed dan de e-mailmarketing uit aan Cowboys.

Wil je meer weten? Maak een afspraak met onze recruitment marketeer.

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.

Download gratis de whitepaper

Laat hier je gegevens achter en krijg toegang tot de whitepaper.