Download de nieuwe gratis whitepaper: AI en recruitment in 2024

Recruitment
marketing

In een ideale wereld is er ruime keuze uit geschikte kandidaten die allemaal graag voor je willen werken. Helaas is dit binnen heel veel branches op dit moment niet het geval. Zeker binnen de techniek, ICT en (zelfs) de horeca is er een enorme behoefte aan personeel. Door het tekort is er een jacht ontstaan op schaars talent. Dat betekent dat je niet alleen zorgen hebt over het vinden van kandidaten, maar ook over het behoud van huidige medewerkers.

Als je veel openstaande vacatures hebt, weet je het eigenlijk allang: het vinden van kandidaten vraagt om meer dan alleen het plaatsen van een vacature op Indeed. Het vraagt om recruitment marketing.

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing vakgebied dat erop is gericht om kandidaten te vinden en te binden. 

Door het inzetten van o.a. employer branding, social media, vacaturesites, zoekmachines en e-mailmarketing zorgen wij ervoor dat we de aandacht van een kandidaat vast houden totdat hij of zij heeft gesolliciteerd.

Recruitment marketing en employer branding

Recruitment marketing en employer branding zijn voor ons onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zonder een sterk employer brand, geen sterke campagnes. Wij vinden dat recruitment marketing niet alleen een mooi opgemaakte vacaturepagina of een eenmalige social media campagne is. Recruitment marketing gaat over het aantrekken, maar ook het behouden van medewerkers. Samen met je team zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkplek bent voor talent en dat je anders bent dan de concurrent.

Hoe je dat doet?

  1. Weet wat jouw bedrijf uniek maakt;
  2. Breng in kaart wie die ideale kandidaat is;
  3. En, exact weten op welke kanalen je die kandidaat bereikt.

 

Uit praktijkervaring weten wij dat het identificeren van jouw eigen kwaliteiten als bedrijf niet eenvoudig is. Gelukkig hebben wij de ervaring om te identificeren wat jou uniek maakt, wie die ideale kandidaat kan zijn en hoe we die ideale doelgroep kunnen bereiken. 

Wat zijn de voordelen?

Waarom is recruitment marketing belangrijk?

De huidige schaarste op de arbeidsmarkt vraagt om een creatieve en doelbewuste aanpak. Wanneer recruitment marketing op de juiste manier wordt ingezet, bereik je een doelgroep die solliciteert en blijft. Dan moet je wel weten op welke manier je die doelgroep moet bereiken. Dat is exact waar wij, Cowboys, je bij helpen. Wij ontzorgen je van het schrijven van een vacaturetekst tot het uitrollen van een volledige strategie om je employer brand te versterken.

Wil je meer weten? Maak een afspraak!

Talent is de sleutel tot succes, maar hoe werf je dat talent in 2023?

Van uitdagingen op de huidige arbeidsmarkt tot het belang van een effectief wervingsproces: je leest het allemaal in deze whitepaper.
Cowboys: recruitment marketing - PDF

“Mauris eget suscipit leo. Mauris entum porttitor turpis, ac fermentum arcu pulvinar ut. Vestibulum quam lectus, commodo sit amet felis non, ultrices pretium nulla. ”

Froukje

HR manager OLVG

Over cowboys

Cowboys is een recruitment-marketingbureau in Amsterdam. Wij helpen organisaties bij het opzetten van eerlijke, creatieve wervingscampagnes op vacaturesites, social media, Google en nieuwe media als TikTok en Spotify. We zijn op een missie om personeelswerving transparanter en eerlijker te maken, zowel richting kandidaten als werkgevers. Dit doen we inmiddels voor fantastische organisaties als NOS, Transavia, Facilicom en VakantieVeilingen.nl. Met een team van 15 digital minded creatieven streven we ernaar de meest aansprekende wervingscampagnes te creëren.

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.

Download gratis de whitepaper

Laat hier je gegevens achter en krijg toegang tot de whitepaper.