Personeel werven in de zorg

Zelden kwam er een sector de afgelopen jaren vaker in het nieuws dan de zorgsector. Personeelstekort in de zorg is al jarenlang een hot topic.

De coronapandemie heeft dat nog eens extra aangewakkerd. Eigenlijk is er op alle afdelingen sprake van een tekort; verpleegkundigen, op de IC, artsen et cetera.

Toch lukt het ons om mensen in deze sector te bereiken en te overtuigen om van baan te veranderen. Hoe? Middels recruitmentmarketing. 

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing (of recruitment) vakgebied, die erop gericht is op kandidaten te vinden. Door het inzetten van o.a. social media, zoekmachines, vacaturesites, employer branding, e-mailmarketing en zelfs podcasts en influencers bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven…

Met deze tools bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven.

Recruitment marketing in de zorgsector

Hoe zit recruitmentmarketing er in de zorgsector uit? Eigenlijk is het principe overal hetzelfde. Samen kijken we naar wie je precies wilt bereiken. Wat voor profiel is dit? Wat voor contract bied je aan? Met welke workdrivers kunnen we hen overtuigen? Hoe sterk is je eigen employer brand? Waar bevindt deze doelgroep zich? Een verpleegkundige in opleiding kun je overhalen met creatieve content op TikTok, waar je bij een arts een serieuzere toon gebruikt en naar meer ervaring zoekt via LinkedIn. 

Cijfers over zorg

1100

Sollicitaties

€38

Kosten per sollicitant

78

Hires

€322

Kosten per hire

Recruitment marketing via cowboys

Bij Cowboys werken we al jarenlang met verschillende zorginstellingen om hen te ondersteunen met recruitmentmarketing. Zelfs in een overspannen arbeidsmarkt zoals we deze nu kennen, lukt het ons om deze klanten in hun wervingsbehoefte te voorzien. Door een combinatie van sterke employer branding campagnes (zorgen dat er een positieve associatie is met jouw werkgeversmerk en je top of mind bent bij je doelgroep), gerichte online advertentiecampagnes op kanalen als TikTok, Instagram, Snapchat en Facebook en datagedreven optimalisaties.

Waarom Cowboys?

Onze klanten

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.