Personeel werven in de hotelsector

Je hoeft deze dagen maar een online nieuwssite te bezoeken en je vindt er vast wel een artikel over terug: personeel werven in de gastvrijheidsindustrie/ hospitality. Dit geldt niet alleen voor de horeca.

Hoteleigenaren halen steeds meer uit de kast om personeel te vinden. We kunnen hier gerust spreken over een personeelscrisis in deze sector. Mensen raken op.

Toch zijn er andere oplossingen dan je personeel uit landen als Spanje of Portugal naar Nederland te halen of je nieuwe front office medewerker te overtuigen met bijzondere arbeidsvoorwaarden. Wat dan? Hoor ik je denken. Middels recruitment marketing.

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing (of recruitment) vakgebied, die erop gericht is om kandidaten te vinden. Door het inzetten van o.a. social media, zoekmachines, vacaturesites, employer branding, e-mailmarketing en zelfs podcasts en influencers bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. 

Met deze tools bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven.

Recruitment marketing voor de hotelsector

Hoe zit recruitmentmarketing er voor de hotelsector er dan uit? Eigenlijk is het principe overal hetzelfde. Samen kijken we naar wie je precies wilt bereiken. Wat voor profiel is dit? Wat voor contract bied je aan? Met welke workdrivers kunnen we hen overtuigen? Hoe sterk is je eigen employer brand? Waar bevindt deze doelgroep zich? Iemand die een bijbaantje zoekt, zit nu eenmaal op andere kanalen dan een operationeel manager die van de hospitality zijn of haar carrière heeft gemaakt. 

Cijfers over de hospitality

211

Sollicitaties

€25

Kosten per sollicitant

19

Hires

€275

Kosten per hire

Recruitment marketing

Bij Cowboys werken we al jarenlang met verschillende hotels om hen te ondersteunen met recruitmentmarketing. Zelfs in een overspannen arbeidsmarkt zoals we deze nu kennen, lukt het ons om deze klanten in hun wervingsbehoefte te voorzien. Door een combinatie van sterke employer branding campagnes (zorgen dat er een positieve associatie is met jouw werkgeversmerk en je top of mind bent bij je doelgroep), gerichte online advertentiecampagnes op kanalen als TikTok, Instagram, Snapchat en Facebook en datagedreven optimalisaties.

Waarom Cowboys?

Onze klanten

Maak een afspraak

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.