Recruitment leraren / onderwijs

Het vinden van geschikte leraren is in deze tijd niet eenvoudig. Er is namelijk een enorm tekort aan leraren in ons land. 

Logisch dat iemand die op zoek is naar een nieuwe functie niet direct reageert op de eerste vacature die hij of zij ziet. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je er als organisatie tussenuit springt.

 

Wij weten als geen ander dat het alleen inzetten van recruitment voor het vinden van leraren niet meer voldoende is. Het is tijd voor een nieuwe vorm van recruitment, het is tijd voor recruitment marketing.

Wat is recruitment marketing voor het onderwijs?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing vakgebied, die erop gericht is om kandidaten te vinden. Door het inzetten van o.a. social media, zoekmachines, vacaturesites en employer branding bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden.

Met deze tools bereik je leraren op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven. 

Op zoek naar vakkundige docenten? Start met marketing

Hoe zit recruitment marketing er voor het onderwijs er dan uit? Eigenlijk is het principe overal hetzelfde. Samen kijken we naar wie je precies wilt bereiken. Wat voor profiel is dit? Wat voor contract bied je aan? Met welke workdrivers kunnen we hen overtuigen? Hoe sterk is je eigen employer brand? Waar bevindt deze doelgroep zich?

Marketing voor het vinden van docenten

Bij Cowboys werken we al jarenlang met verschillende bedrijven om hen te ondersteunen met recruitment marketing. Zelfs in een overspannen arbeidsmarkt zoals we deze nu kennen, lukt het ons om deze klanten in hun wervingsbehoefte te voorzien. Door een combinatie van sterke employer branding campagnes (zorgen dat er een positieve associatie is met jouw werkgeversmerk en je top of mind bent bij je doelgroep), gerichte online advertentiecampagnes op kanalen als TikTok, Instagram, Snapchat en Facebook en datagedreven optimalisaties.

Cijfers over het onderwijs

650

Sollicitaties

€45

Kosten per sollicitant

92

Hires

€378

Kosten per hire

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.