Download de nieuwe gratis whitepaper: AI en recruitment in 2024

Recruitment marketing in de horeca

Je hoeft deze dagen maar een online nieuwssite te bezoeken en je vindt er vast wel een artikel over terug: personeel werven in de horeca.

Horeca-eigenaren halen steeds meer uit de kast om personeel te vinden. We kunnen hier gerust spreken over een personeelscrisis in de horeca. Mensen raken op. Toch zijn er andere oplossingen dan koks uit landen als Spanje of 

Portugal naar Nederland te halen of je nieuwe bediening te overtuigen met bijzondere arbeidsvoorwaarden. ‘Wat dan?’ Hoor ik je denken. Middels recruitment marketing.

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing (of recruitment) vakgebied, die erop gericht is op kandidaten te vinden. Door het inzetten van o.a. social media, zoekmachines, vacaturesites, employer branding, e-mailmarketing en zelfs podcasts en influencers bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven…

Met deze tools bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel werven.

Recruitment marketing voor de horeca

Hoe zit recruitmentmarketing er voor de horecasector er dan uit? Eigenlijk is het principe overal hetzelfde. Samen kijken we naar wie je precies wilt bereiken. Wat voor profiel is dit? Wat voor contract bied je aan? Met welke workdrivers kunnen we hen overtuigen? Hoe sterk is je eigen employer brand? Waar bevindt deze doelgroepzich? Een bedieningsmedewerker die een bijbaantje zoekt, zit nu eenmaal op andere kanalen dan een kok die van de horeca zijn of haar carrière heeft gemaakt.

“Met de campagne van Cowboys hebben we zoveel leads ontvangen dat we de campagne moesten pauzeren om alle contacten te bewerken. Over 2 weken hebben we 5 nieuwe medewerkers! Wat een succes! 😻”

Anais Sheshekli

Marketing Manager Happyhappyjoyjoy Zuidas

Cijfers over de horeca

41

Sollicitaties

€37

Kosten per sollicitant

4

Hires

€375

Kosten per hire

Recruitment marketing

Bij Cowboys werken we al jarenlang met verschillende horecaconcepten om hen te ondersteunen met recruitmentmarketing. Zelfs in een overspannen arbeidsmarkt zoals we deze nu kennen, lukt het ons om deze klanten in hun wervingsbehoefte te voorzien. Door een combinatie van sterke employer branding campagnes (zorgen dat er een positieve associatie is met jouw werkgeversmerk en je top of mind bent bij je doelgroep), gerichte online advertentiecampagnes op kanalen als TikTok, Instagram, Snapchat en Facebook en datagedreven optimalisaties.

Waarom Cowboys?

Onze klanten

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.

Download gratis de whitepaper

Laat hier je gegevens achter en krijg toegang tot de whitepaper.