Download de nieuwe gratis whitepaper: AI en recruitment in 2024

Recruitment via Linkedin

Recruitment marketing is het gebruik van marketingtechnieken om geschikte kandidaten te werven en te behouden voor jouw bedrijf. Een platform waar je bijna niet omheen kunt is Linkedin. Linkedin is een professioneel sociaal netwerk dat zich richt op zakelijke contacten en het delen van kennis en ervaring. Door het grote aantal professionals dat actief is op het platform, is Linkedin een uitstekende plek om je bedrijf te laten zien aan potentiële werknemers.

Recruitment marketing via Linkedin

Er zijn verschillende manieren om recruitment marketing te doen via Linkedin. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de zoekfunctie om te zoeken naar kandidaten met specifieke vaardigheden en ervaring. Ook kun je je bedrijf laten zien door middel van een bedrijfspagina op Linkedin, waar je bijvoorbeeld openstaande vacatures kunt plaatsen.

Daarnaast is het ook mogelijk om gerichte advertenties te plaatsen op Linkedin om zo specifiek de doelgroep te bereiken die je zoekt. Zo kun je bijvoorbeeld een advertentie maken gericht op mensen met een technische achtergrond, die woonachtig zijn in een bepaalde regio. 

Recruitment marketing: eerst je doelgroep dan het kanaal

Hoewel Linkedin een zeer effectief platform is voor recruitment marketing, is het zeker niet het enige kanaal dat beschikbaar is. Er zijn talloze andere manieren om geschikte kandidaten te werven en te behouden voor je bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van andere sociale media platforms, zoals Facebook en Instagram, om je bedrijf te laten zien aan een groter publiek. Ook kun je advertenties plaatsen op specifieke websites of vacaturebanken die gericht zijn op bepaalde branches of doelgroepen.
Daarnaast zijn er ook andere manieren om kandidaten te werven, zoals het organiseren van evenementen of het aanbieden van stages of traineeships. Zo kun je niet alleen geschikte kandidaten werven, maar ook laten zien wat je bedrijf te bieden heeft en wat de bedrijfscultuur is.

Werven via Linkedin of andere kanalen: Cowboys helpt je graag!

Het kan overweldigend zijn om de juiste strategie te kiezen om nieuwe mensen te werven. Als marketingbureau kunnen wij helpen bij het uitvoeren van recruitment marketing voor jouw bedrijf. Wij hebben ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve recruitment marketing campagnes die gericht zijn op het werven en behouden van geschikte kandidaten.

Wij kunnen bijvoorbeeld helpen bij het opzetten en beheren van een bedrijfspagina op Linkedin, het ontwikkelen van gerichte advertenties op sociale media, of het volledig ontwikkelen van een recruitmentstrategie.

Daarnaast kunnen wij ook advies geven over hoe je je employer branding kunt versterken, zodat je aantrekkelijk bent voor potentiële werknemers. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het delen van successen en werkervaringen van huidige werknemers op sociale media, of het aanbieden van goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Meer weten? Neem contact op

Bekijk ook: recruitment via TikTok

Download gratis de whitepaper

Laat hier je gegevens achter en krijg toegang tot de whitepaper.