Download de nieuwe gratis whitepaper: AI en recruitment in 2024

Technisch personeel gezocht?

Het vinden van geschikt personeel in de bouw is in deze tijd niet eenvoudig. 

Er is namelijk een enorm tekort aan goede bouwvakkers in ons land. Een bouwvakker kan op dit moment uit bijna 30 vacatures kiezen.
Logisch dat iemand die op zoek is naar een nieuwe functie niet direct reageert op de eerste vacature die hij of zij ziet. Het is daarom ontzettend belangrijk dat je er als organisatie tussenuit springt.

Wat is recruitment marketing voor de bouw?

Recruitment marketing is een specialisatie binnen het marketing vakgebied, dat erop gericht is om kandidaten te vinden. Door het inzetten van o.a. social media, zoekmachines, vacaturesites en employer branding bereik je potentiële kandidaten op alle plekken waar zij zich (online) bevinden. Dit alles met maar een doel: makkelijker personeel vinden.

Op zoek naar vakkundige mensen in de bouw? Start met marketing

Hoe ziet recruitment marketing er voor bedrijven in de bouw uit? Eigenlijk is het principe overal hetzelfde. Samen kijken we naar wie je precies wilt bereiken. Wat voor profiel is dit? Wat voor contract bied je aan? Met welke workdrivers kunnen we hen overtuigen? Hoe sterk is je eigen employer brand? Waar bevindt deze doelgroep zich?

Recruitment marketing voor het vinden van mensen in de bouw

Bij Cowboys werken we al jarenlang met verschillende bedrijven om hen te ondersteunen met recruitment marketing. Zelfs in een overspannen arbeidsmarkt zoals we deze nu kennen, lukt het ons om deze klanten in hun wervingsbehoefte te voorzien. Wij focussen on met online campagnes o.a. op de doelgroep 35% latent werkzoekende die  in de bouw actief is. Door een combinatie van sterke employer branding campagnes (zorgen dat er een positieve associatie is met jouw werkgeversmerk en je top of mind bent bij je doelgroep), gerichte online advertentiecampagnes op kanalen als TikTok, Instagram, Snapchat en Facebook en datagedreven optimalisaties.

Cijfers over bouw

650

Sollicitaties

€45

Kosten per sollicitant

92

Hires

€378

Kosten per hire

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.

Download gratis de whitepaper

Laat hier je gegevens achter en krijg toegang tot de whitepaper.