Wat is
arbeidsmarkt marketing?

Als je een bedrijf hebt met een tekort aan personeel, weet je dat de zoektocht naar geschikte kandidaten niet eenvoudig is. Een simpele vacature op Indeed levert niet meer het gewenste resultaat op en ook recruitmentbureaus hebben moeite met toppers te vinden.

Gelukkig bestaat er arbeidsmarkt marketing. Met deze vorm van marketing wordt op een creatieve manier toch jouw ideale doelgroep bereikt. Hierover lees je meer in dit artikel, maar we vertellen je het ook graag persoonlijk! Neem contact op met Cowboys.

Arbeidsmarktcommunicatie: wat is dat?

Arbeidsmarkt marketing is een vrij nieuwe niche binnen marketing die zich focust op het aantrekken, maar ook behouden van personeel. Deze vorm van marketing staat ook wel bekend als “recruitment marketing” en wordt vaak in één adem genoemd met “employer branding”.

Het is nu vooral opkomend, omdat het vinden van personeel voor veel bedrijven lastig is. We hebben op dit moment namelijk te maken met een krappe arbeidsmarkt. 

Wat zijn de voordelen?

  • Het versterkt jouw employer brand, wat er weer voor zorgt dat meer mensen jouw merk kennen en uit zichzelf solliciteren
  • Je vergroot de kwaliteit en het aantal van de potentiële kandidaten
  • Het is een effectief middel, waardoor je tijd overhoudt voor andere zaken
  • Latente doelgroep wordt ook bereikt
  • De resultaten van recruitment marketing zijn meetbaar

Recruitment marketing specialisten

Gelukkig zijn er bedrijven die zich hebben gespecialiseerd op arbeidsmarktcommunicatie en marketing. Zoals Cowboys. Cowboys is een recruitment-marketingbureau in Amsterdam. Wij helpen organisaties bij het opzetten van eerlijke, creatieve wervingscampagnes op vacaturesites, social media, Google en nieuwe media als TikTok en Spotify. We zijn op een missie om personeelswerving transparanter en eerlijker te maken, zowel richting kandidaten als werkgevers. Dit doen we inmiddels voor fantastische organisaties als NOS, Transavia, Facilicom en VakantieVeilingen.nl. Met een team van 15 digital minded creatieven streven we ernaar de meest aansprekende wervingscampagnes te creëren.

Bel me nu

Of laat hieronder je e-mail/telefoonnummer achter.
Wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.

Bel ons op +31 (0)20 21 01 169.